– Det har blitt en helt ny bok!

15321461_10154948246829610_659137897_o

Utrolig, men sant – «Jakten på Känslan er lansert», både i Oslo og Stockholm, og boklanseringen er vel overstått!

Særlig har bokstafetten vært en helt utrolig og unik liten reise, med mange ærlige og flotte klapp på skulderen underveis. Jeg kjenner en sterk ydmykhet over at så flinke folk har tatt seg tid til å fordype seg i vår «Jakten på känslan».

Boka som Arvid og jeg har holdt på å skape, i vår egen lille boble over så lang tid. Så tusen takk, Linnéa, Tom, Monica og Idunn!

Det er ikke så lett å oppsummere de tilbakemeldingene og innsikten jeg har fått fra stafettleserne, men jeg har prøver her – ved å intervjue meg selv. Vi får se hvordan det går…

Hva har stafettleserne løftet fram som det positive ved Jakten på känslan? Var det dette jeg håpet på?

– Godt spørsmål! Som jeg virkelig hadde håpet, løftet så å si alle fram bokens visuelle utrykk. De opplevde at det bidro til en helhetlig leseopplevelsen og enklere forståelse av stoffet. Jeg ble rett og slett megaglad over at leserne bemerket detaljene, som vi har brukt så mye tid på: Alle illustrasjonene, uttbrettbare kart, det interaktive coveret og klistremerkene.

Leserne var også veldig enige i at boken kan leses av mange ulike målgrupper, fra diverse fagfolk og studerende til alle mennesker. Vår ambisjon var hele tiden å skrive en grunnleggende innføringsmanual innenfor disiplinen opplevelsesdesign, så det er veldig gøy!

Noe av grunnen til at vi ville skrive denne boken var at vi savnet den i bokhandelen. Tilbakemeldingene kan tyde på at vi har klart å fylle tomrommet!

Hva syns du om de kritiske kommentarene?

–  En gjennomgående tilbakemelding i stafetten, er at boken burde ha vært enda mer leservennlig! Jevnt over etterlyses det flere oversiktelige oppsummeringer av det man har lest, spesielt i kapittel 1 og 2, samt flere presiseringer og viktige definisjoner underveis.

En annen konkret kritikk går på å grafisk holde leseren bedre orientert om hvor han er i boken når det er mye tekst i et avsnitt – for eksempel «hvilken av de 10 spilleregler holder jeg på å lese om akkurat nå?».

En tredje grunnleggende ting er at boken flere steder introduserer begreper som det først seinere følges opp på, det gjør at leseren ofte tenker: «hmm, det var veldig overfladisk…» – igjen, kunne et enkelt grep vært å nevne at dette får mer oppmerksomhet senere.

Hva overrasket deg mest ved kritikken?

– Det var overraskende at det var så lite innholdsrelatert kritikk. Boken er jo veldig universiell i sin tilgang og sier egentlig at de 10 spillereglene går an å applisere på så og si alle bransjer og industrier hvor det finnes en kunderelasjon mellom produsent og forbruker. Her hadde jeg nok forventet nogen innvendinger, eller velmenende irettesettelser.

Boken bruker heller ikke mye tid på teknologi og opplevelsen rundt digitale tjenester. Med tidens vanvittige utvikling innen områder som tingenes internett, virtuell virkelighet, kunstig intelligens, store data, algoritmer i sosiale medier og den nådeløse utnyttelsen av våre digitale fotspor og adferd – hadde jeg kanskje trodd jeg skulle få mer pepper for det

events that are regulated by corporal smooth musclesexual performance are common contributing factors to sildenafil.

.

Hva kunne gjort boken enda bedre?

– Utover det som allerede er nevnt, er det 3 ting som jeg skulle ønske vi hadde tatt med i boken:

1: Flere eksempler på virkningsfulle eventer, spesielt noen som har skapt strategisk verdi for bedrifter, samt fler eksempler på bruk av sansestimulering i markedsføring.

2: Flere caser som viser til hvordan opplevelsesdesign skaper en mer målbar og konkret økonomisk verdi.

3: Skulle gjerne konkludert med å slå fast at opplevelsesdesign først og fremst handler om å engasjere mennesker!

Hva er det mest unike du står tilbake med etter bokstafetten? 

– Det må jo naturligvis være selve master-stafett-boken med alle de fire stafettlesernes håndskrevne kommentarer, drodlerier og klistermerkekunstverker. Boka har en fantastisk patina og slitthet som sier: Jeg har blitt lest! Den har blitt min personlige artefakt fra en utrolig minneverdig og dyrebar tiden.

En ny bok, sier jeg?

– Faktisk har dette eksemplaret blitt en helt ny bok med alle disse notatene.

Nå ser man tydelig hva som står frem som det viktigste og hvor det finnes i boken, fordi Linnéa, Tom, Monica og Idunn, ofte viser til de samme tingene og kommenterer på hverandres kommentarer. Omvendt forstår jeg også når noe virkelig kunne vært bedre. Gjennom denne stafetten har vi samskapt en ny bok. Det så jeg ikke komme – det er nesten litt rørende. Flere ganger daglig tar jeg boken frem for å se på, og ta inn kommentarene.

Her er et par av mine favoritter blandt de 4 kritikeres kommentarkunstverker..

image4 img_4411 img_4400 img_4413 img_4401

«Afslutningsvis tør jeg også nå sige, at jeg tror at vi har laget en gjennomsolid bok!»

PS. Selvom bokstaffetten nå er ovre, var det vanskelig å stoppe helt! Heng med i Romjulen for en extra-special-jule-bonus-anmeldelse ved intet mindre end Johan Høgåsen-Hallesby, UIP og Kom Inn.